CIP ذهنی چیست و چگونه به ما کمک می کند؟

Cleaning In Place یا به‌اختصار CIP اصطلاحی است که در صنایع غذایی و دارویی به‌ویژه صنایع شیر و آبمیوه بسیار کاربرد دارد و به معنای شستشو و نظافت در محل است.

به این معنی که درحالی‌که کلیه اتصالات مربوط به تجهیزات نصب‌شده است، با استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده مانند انواع اسید و سود و آب گرم و سرد اقدام به نظافت دستگاه‌ها و ضدعفونی کردن آن‌ها می‌کنند تا از رشد عوامل بیماری‌زا و آلودگی‌های ناشی از تماس مواد غذایی با تجهیزات جلوگیری به عمل آید.

این برنامه شستشو به شکل منظمی صورت می‌گیرد و به شکل پیش‌فرض دستگاه‌ها بایستی رأس زمان مقرر شستشو شوند، در غیر این صورت اجازه تولید داده نمی‌شود و سیستم کنترل‌کننده ماشین‌آلات هشدار می‌دهند.

اما هدف از نوشتن این مقدمه این بود که بیان کنم وقتی ما در صنایع غذایی برای سلامت جسممان این‌چنین تمهیداتی در نظر می‌گیریم، چرا برای سلامت ذهنمان چنین فکری نکنیم و یا اگر فکرش را می‌کنیم آیا به‌درستی انجام می‌دهیم.

من فکر می‌کنم که هر فردی در طول روز نیاز به CIP ذهنی دارد و همچنین در هفته، ماه و سال، که هرکدام برای هدف خاصی باید طرح‌ریزی و اجرا شود. مثلاً اینکه من در طول روز نیم ساعت پیاده‌روی کنم و یا ده دقیقه مراقبه انجام دهم می‌تواند جزء برنامه‌های CIP روزانه من باشد. در هفته انجام فعالیتی که شامل هیجان و شادی باشد که منجر به ترشح هورمون سروتونین در بدن می‌شود یا انجام فعالیت‌هایی که باعث ترشح هورمون دوپامین در بدن می‌شود بایستی جزء برنامه باشد.

همچنین این فعالیت‌ها را می‌توان به ماه و سال هم تعمیم داد. البته این کارها نمونه‌هایی از فعالیت‌هایی است که باید انجام شوند. بعضی از کارهایی هم که نباید انجام شوند هم کمک می‌کنند تا CIP ذهنی‌مان به انرژی کمتری نیازمند باشد. مثل دیدن تلویزیون، یا مطالعه اخبار و یا معاشرت با انسان‌هایی که دائم از شرایط زندگی‌شان می‌نالند و همیشه سخنان سرد می‌گویند.

از مواردی که خودم تجربه کرده‌ام و درزمینهٔ پاک‌سازی ذهنی به من کمک کرده است روزانه نویسی و مطالعه روزانه کتاب است. نوشتن صفحات صبحگاهی و نوشتن هرروزه هزار کلمه از تداعی‌های ذهنی به شکل مؤثری در برون‌ریزی ذهنی من مفید بوده است.

شما برای CIP ذهنی چه‌کارهایی انجام می‌دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید